26 Ocak 2009 Pazartesi

Taraftarın Tepkisi Üzerine


Ceza sahasına isabetli orta sayısı Fenerbahçe adına 12, Trabzonspor adına 3.. 90 dakika içinde 12 isabetli ortanın yapıldığı ceza sahası içinde 14 milyon euroluk bir adam var.. O ortaları gol yapmak için orada.. Fakat o kadar yanlış yerlerde duruyor ki, Song ve Egemen karşısında o kadar çaresiz ki, takım arkadaşlarıyla o kadar uyumsuz ki; sezon içinde Kadıköy'deki maçlarda en alakasız anlarda bile "Güizaaaa, Güizaaaa" diye bağıran taraftardan tepkiler yükselmeye başlıyor..

Diğer tarafta, sahanın hemen kenarında ise Semih var, bizim çocuğumuz.. Taraftarın sevgilisi, hem de öyle böyle değil.. Yedek olmasına rağmen maç öncesi tribünlere çağırılan ilk oyuncu.. İkinci yarının başlamasıyla ısınmaya başlıyor.. Isınıyor, pişiyor, buharlaşıyor.. O arada sahadaki La Liga gol kralı, topların Song ve Egemen'den sekmesini bekliyor, sekmedikçe bitiyor.. Dakika olmuş 60, taraftar dayanamıyor ve en azından 25000 kişi bir ağızdan "Semih Şentürk" diye bağırmaya başlıyor.. Tam 23 dakika aralıklarla Semih'e tezahürat yapılıyor.. Taraftar Semih'i istiyor ve dakikalar geçtikçe, Trabzonspor ataklarını yoğunlaştırdıkça öfkelenenler artmaya başlıyor.. Semih oyuna 83. dakikada giriyor, oyunun bitmesine 10 dakika kala.. Semih'in yerine oyundan çıkan Güiza ve tepkiler, "yuh" sesleri.. Şimdi o yuh seslerinin Güiza için yükseldiği söyleniyor fakat bu doğru değil.. Oyundan başka bir oyuncu da çıksa aynı sesler yükselecekti.. Oradaki tepki Aragones ve yönetim içindi.. Nitekim tribünde Aragones'e gösterilen tepki Güiza'ya gösterilenin yanına bile yaklaşamaz..

Şimdi Fenerbahçe'nin transfer dönemi bitene kadar yeni bir forvet arayışı içinde olacağını söylüyor NTV Spor.. Ben istemiyorum forvet filan, dün Kadıköy'de olanların en azından yüzde doksanı da Semih dururken forvet istemiyor, adım gibi eminim buna.. Fenerbahçe taraftarı, Hüseyin'den bile top kapmaktan aciz orta sahaya adam istiyor, Selçuk'un en iyisi olduğu orta sahayla, Uğur Boral gibi, Emre gibi yalan adamlarla, Ali Bilgin, Colin Kazım, Burak Yılmaz gibi kurtarıcılarla bu takımın şampiyonluğunun mucize ile aynı anlamda olduğunu biliyor.. Fenerbahçe taraftarı, Gökhan Gönül'ler, Semih Şentürk'ler, Diego Lugano'lar istiyor.. "Kurumsallaştık, bütçeyi 10'a katladık, uçtuk, gittik" diyen bir yönetimin artık bunları görmezden gelmemesi, buna bir çözüm bulması lazım..

Bir takım sevgi pıtırcıklarının da, Van Hooijdonk'dan beri forvet gibi forvete hasret kalan Fenerbahçe taraftarının buna en çok yaklaştığı adam olan Semih Şentürk'e yapılan haksızlığa, gösterdiği tepkiyi anlamaları lazım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder