24 Ocak 2009 Cumartesi

Fenerbahçe - Trabzonspor


Muhtemel ilk 11'ler şöyle;

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Emre, Selçuk (Deniz), Uğur, Alex, Güiza

TRABZONSPOR: Sylva, Serkan Balcı, Song, Egemen, Cale, Isaac, Hüseyin, Selçuk, Colman, Yattara, Gökhan

Fenerbahçe'de, Gökhan Gönül bugünkü antrenmanı tamamlayamamış..Oynayamama durumu da var.. Fakat oynarsa, en büyük zaafı sol tarafı olan Trabzonspor karşısında Fenerbahçe'nin ataklarının çoğu Gökhan-Deivid ikilisi ile buradan gerçekleşecektir..Bunun dışında Fenerbahçe'de en önemli görev, takımın halihazırda tek çift yönlü orta saha oyuncusu olan Emre'ye düşüyor.. Sezon başından süregelen sorumluluk alma konusundaki çekingenliğini bu maçta üstünden atmalı.. Alex'in topu almak için geriye gelme durumunu minimuma indirmek için Emre'nin, gerisindeki beş oyuncu(savunma dörtlüsü ve Selçuk) ile Alex-Güiza arasındaki köprü görevini sağlıklı bir biçimde yapması lazım.. Bu durumda Fenerbahçe'nin hücum etkinliği de artacaktır..

Trabzonspor'un en önemli silahı Yattara tabii ki.. Geçen sene Kadıköy'deki maçta Carlos'un çıkmasını engellediği gibi savunmada da oldukça zor durumlarda bırakmıştı Brezilyalıyı, yine benzer sahneler yaşanacaktır.. Carlos'un önünde, sağlam olduğu sürece Wederson'un oynaması gerektiğini düşünen biriyim.. Bu akşam ise bunun muhakkak gerekli bir durum olduğunu düşünüyorum.. Tek numarası topa vurup koşarak karşısındaki beki geçmeye çalışmak olan Uğur Boral karşısında ligin en süratli oyuncularından biri olan Serkan'ın olacağını düşünürsek, buna bir de Uğur Boral'ın arkasındaki beke yardım etme konusundaki eksikliklerini eklersek, topu ayağına aldığında daha aklı başında davranan ve Carlos'u savunmada rahatlatan bir Wederson'un oynaması daha doğru olacaktır..

Tüm bunların dışında maçın Kadıköy'de oynanacak olması, Aragones'in istediği oyun anlayışını oturtmaya başlaması, Trabzonspor'un hazırlık maçlarındaki kısır futbolu, sözleşme yeniledikten sonra rahatlayan Alex gibi faktörleri göz önüne alınca Fenerbahçe'nin maçın favorisi olduğunu düşünüyorum..

Bir ayrıntı da maça gelecekler için;

Karşılaşma saatinde, Saracoğlu'nda sıcaklığın 11 derece, havanın da kapalı olacağı öngörülmüş meteoroloji tarafından..

2 yorum:

  1. Yav Gökhan Gönül'ün sakatlanmis olmasi ihtimalini ilk defa burda okudum ve canim sikildi simdi. Umarim maca cikmasina engel teskil edecek bir durum yoktur, zira savruk mavruksa da cok önemli bir oyuncu Fenerbahce icin.

    Fenerbahce icin bir diger nokta da, Slecuk'un oynayip oynamamasi hali. Sayet Selcuk oynarsa sorun yok ama oynayamacak olursa Aragones'in onun yerine Deniz'i degilde Josico'yu tercih etmesi ihtimali beni endiselendiriyor cünkü o vakit Deivid'e kulübenin yolu görünüyor. Benim icin ise Deivid bu takimin en önemli parcasi. Alex'in eksikligini umursamam ama Deivid'in yoklugu kahredici olur.

    YanıtlaSil
  2. Gökhan oynuyor sanırım.. Benim de içimde sıkıntı oldu dünden beri.. Son haftalarda bayağı toparladı kendisini Deivid'le birlikte..

    Şu saatte Deniz'in oynama olasılığı daha ağğır basıyomuş galiba.. Joscio'nun oynayacağını sanmıyorum.. Son kupa maçında bu maçın provasını yaptı ve Selçuk sakatlığında yerine giren Deniz olmuştur, gerçi Josico'yu da ısındırdı ama tercihi Deniz oldu.. Bugün de Deniz oynar sanırım..

    YanıtlaSil