11 Ocak 2009 Pazar

Roma 2-2 Milan


Maç öncesinde, "iki tarafa da maç oynanmadan birer puan verilecek" dense kabul etmeyecek olan Ancelotti'ydi.. Nitekim Pato-Kaka-Ronaldinho üçlüsüne ilaveten Beckham'ı da sahaya sürmüştü.. Böyle olunca Beckham, biraz Gattusoculuk oynamak zorunda kaldı ve özellikle Roma öne geçene kadar defansif tarafı ağır basan bir görev üstlendi.. Milan'ın ilk yarıda topla çok oynamak istemesi kadro yapısına da bakıldığında doğaldı ama çok yavaş kaldılar ve biraz fazla hazırlık pası yaptılar.. Ceza sahasına geldiklerinde ise Mexes ve Juan ikilisi karşıladı onları.. Bu maçta özellikle Juan'a hayran kaldığımı belirteyim.. Müthiş bir konsantrasyonla oynadı..


Roma ise biraz Totti'siz, bilhassa da Panucci'siz olmanın sıkıntısını çekti bu akşam.. Nitekim Panucci'nin yokluğunda Cassetti pek bir etkisizdi.. Neden Cicinho'yu tercih etmez Spalletti?.. O nu da pek anlamıyorum.. Totti olmadığında ise bariz bir yaratıcı oyuncu eksikliği yaşıyorlar.. Baptista da kaliteli bir oyuncu evet, ama gerektiğinde oyunun temposunu ayarlayabilecek bir oyuncu olmaktan çok uzaktı.. Vucinic ise çok kaliteli bir golcü gerçekten, fırsatçı, golü koklayan, nerede duracağını bilen bir adam.. Özellikle ikinci golünde bu bariz biçimde görüldü.. Sanki o topun oraya geleceğini biliyormuşcasına, ofsayta dikkat ederek arkada kendini unutturması ve topu ölü noktaya göndermesi usta golcü işiydi..

Pato'nun golü de gecenin en güzel birkaç hareketinin oluşturduğu bir kombinasyondu.. Topu aldıktan sonra Mexes'i müthiş hızıyla safdışı bırakması ve o hızın akabinde çok akıllıca bir vuruşla topu Doni'nin üstünden bırakması... Yaşına göre biraz fazla soğukkanlı bir vuruştu sanki..



Maçın hakkı beraberlikti, öyle de oldu.. Milan, İnter ile olan puan farkını yediye indirme şansını şimdilik kaybetti.. İnter ile puan farkını dörde indirdiler.. İnter'in puan kaybettiği haftada en karlı takım Del Piero'nun alışılageldik frikiklerinden biriyle Siena'yı geçen Juventus oldu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder