31 Ocak 2009 Cumartesi

Fenerbahçe -Gaziantepspor

Sivasspor'un puan kaybettiği haftada oldukça önemli bir maç Fenerbahçe için.. Eğer şampiyonluk hesapları yapılıyorsa, son Trabzonspor maçından sonra artık iç saha maçlarında puan kaybetme lüksünün kalmadığına inanıyorum.. Sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe'yi inanılmaz zor bir fikstür bekliyor, dolayısıyla bu durumu daha da zorlaştırmamak için öncelikli hedef kalan 8 iç saha maçının tamamını kazanmak olmalı.. Ligin ilk 9 sırasında bulunan takımlardan sadece Sivasspor ve Gaziantespor maçlarını içeride oynayacağımızı da hesaba katarsak; Gaziantepspor, bu hedefe ulaşmak için aşılması gereken en önemli engellerden biri..

Gaziantespor'da yeni transfer Julio Cesar ve takımın en önemli oyuncularından biri olan Zurita bu maçta yoklar.. Ayrıca Tabata, Mehmet Yozgatlı ve Erman Özgür'ün durumları da maç saatinde belli olacakmış.. Zurita-Tabata-Erman Özgür üçlüsü ligin ilk maçında Fenerbahçe'nin mağlup olmasındaki en önemli dış etkenlerdi.. Bu oyuncuların yerini doldurabilecek bir kadro derinliği olmadığından, eğer oynayamazlarsa Gaziantepspor'un işi çok zor olacaktır..

Fenerbahçe'de ise Edu yok.. Önder Turacı gayet beğendiğim ve güvendiğim bir oyuncudur.. Edu ile arasında inanılmaz farklar olduğuna da inanmıyorum.. Bu açıdan içim rahat.. Fakat grip olan Gökhan Gönül'ün maça yetişememe durumundan bahsetmiş Ntv Spor, ki bu durumda Önder sağa, Yasin veya Can stopere geçecektir.. Fenerbahçe'nin kadro derin(siz)liğinin en acı örnekleri maalesef savunmasında.. Yasin ve Can'dan, herhangi biri oynadıkları anda sadece kendilerini değil yanındaki oyuncuyu da dağıtıyorlar.. Umarım Gökhan'ın durumu maçta oynamasına engel teşkil etmez, zira böyle bir durumda Gaziantepspor atakları, normalinden daha tehlikeli olacaktır Fenerbahçe kalesinde..

Öte yandan Semih ve Güiza'nın birlikte oynaması durumu var..Eğer Alex'e sezonun ilk maçlarında olduğu gibi bir "İniesta" görevi yüklenilmeyecekse; üç forvetli bir takım ve biraz daha taviz verilecek bir takım savunması var.. Yok, Alex'ten yine daha geride olması istenecekse, bu sefer iki forvetli bir takım ve yine taviz verilecek bir takım savunması olacaktır.. Güiza-Semih-Alex'den geriye kalan üçlüyü ise Deivid-Selçuk-Emre dolduracaktır.. Bu durumda Trabzonspor maçının ikinci yarısında olduğu gibi Emre sola kaydırılabilir.. Trabzonspor maçının ilk yarısında oyundan alınmasından sonra Bursaspor maçında da oynamayan Uğur Boral için, artık Aragones'in de sabrının tükendiğini tahmin ve umut ediyorum..

Maçın saati 17.00, hakemi ise Özgüç Türkalp, maç saatinde Şükrü Saracoğlu Stadı'nda beklenen sıcaklık ise 4 derece.. Bahar güzelliğinde bir haftanın sınavlara denk gelmesinden sonra Ocak soğuklarının bu maça denk gelmesi de Allah'ın takdiri artık.. Umarım, bu soğuk havada içimizi ısıtacak kadar güzel bir futbol olur sahada..

2 yorum:

  1. Hocam eline saglik, iyi bir analiz olmus. Forvet konusunda hoca'nin Semih'i yine yedek oturtacagini ve klasik alisagelmis kadrosundan farkli cikmayacagini düsünüyorum. Ki Aragones'e cok fazla haksizlik yapildigi icin ciddi bir empati beslememe ragmen kritik ettigim noktalardan birisidir bu, Semih'e bir süre sans vermelidir diye düsünmekteyim. Bunu Daum yapmazdi belki, Zico yapmazdi, ama Aragones yapmali, Aragones tam da bu yüzden büyük hoca zaten.

    YanıtlaSil
  2. Hocam, Semih konusu içimde büyük yaradır.. oynamadıkça derinleşen bir yara.. Kendimi bildim bileli futbolu takip ederim, Semih'in son senelerdeki durumu, futbolda gördüğüm en büyük haksızlıkların başında gelir..

    Aragones'ten ise şu açıdan umutluyum.. Böyle bir kariyerden sonra artık "Semih'i oynatırsam ne olur, Güiza'yı yedek bırakırsam ne derler" diye düşüneceğini sanmıyorum, ve gerekli şansı Semih'e vereceğine inanıyorum.. Öenmli olan bunun ne kadar çabuk gerçekleşeceği..

    YanıtlaSil