22 Mart 2009 Pazar

Kasımpaşaspor 4-0 Çaykur Rizespor

Turkcell Super Lig'e karşı duyulan soğukluk neticesinde bugün rotayı Bank Asya 1. Lig'e çevirdim.. Arkadaş gazıyla, bugün oynanan Kasımpaşaspor-Rizespor maçında deplasman tribünündeydik.. Bu vesileyle Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda da bir maç izlemiş olduk.. Öncelikle stadyumdan başlayayım.. Gayet hoş bir stadyum..Sahanın iki tarafı üstü kapalı tribünden, diğer iki tarafı ise evlerden oluşuyor.. Mahalle arasında güzel bir semt stadı.. Akustiği de kendi çapında yeterli.. Kasımpaşalılar bu konuda bayağı şanslı yani.. Tek eksi yanı tartan pist, biraz gereksiz kaçmış sanki..


Maçı kale arkasında, deplasman tribününde ve sinirli Rizespor taraftarı(dünyanın en eğlenceli insanı da bu oluyor sanırım) arasında izlediğim için teknik taktik analizine giremeyeceğim.. Lakin Yekta Kurtuluş'un üçüncü dakikada attığı gol harikaydı.. Golün bu kadar erken gelmesi Rizespor'u şok uğrattı ki daha sonrasında üç pası üst üste yapamadılar.. 20. dakikada sağ bek Engin Aktürk'ün sakatlanıp yerini Ufukhan Bayraktar'a bırakması ve bu oyuncunun da Sertan Eser karşısında dağılmasıyla Kasımpaşspor maçı kopardı.. Zira bu değişiklikten sonraki 10 dakika içinde Sertan muhteşem bir vole ile 2. golü attı, birbirinin kopyası da iki asist yaptı..


İkinci yarıda ise kontrollü bir oyun oynadı Kasımpaşaspor.. Teknik direktör Uğur Tütüneker, tekmelerden bunalan Sertan'ı da oyundan alınca maç iyice rölantiye bağlandı ve 4-0 bitti..

Maçın en ilginç görüntüsü ise devre arasında horon tepmeye başlayan Rizespor taraftarlarıydı.. Bu fotoğrafta tulum eşliğinde oynayan insanların, deplasmanda desteklemeye geldikleri takımları daha ilk yarıda 4 yemiş, maç oynanırken tribünde duyulan her iki kelimeden biri küfür ama işte tulum ve kemençe ortaya çıkınca böyle kendilerini kaybedebiliyorlar.. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek bir olaydır sanırım bu.. Karadeniz insanına bir kez daha hayran olmamı sağlamıştır bu maç..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder